tisdag 25 januari 2011

Robot kameljockeys hittades packning olagligt elpistoler, Dubai polisen säger "Don't tase dem bro!"

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/24/robot-camel-jockeys-found-packing-illegal-stun-guns-dubai-polic/:
Det var ett tag sedan vi har pratat om den fjärrstyrda roboten jockeys som används i arabisk kamel racing, men en färsk skandal som har skakat kamelen-racing världen tvingar oss att se över ämnet. Den Dubai polisen upptäckt att vissa skumma figurer har sålt robot jockeys utrustad med elpistoler för att "uppmuntra" kameler för att köra snabbare. Vi är ganska säkra på att djuren inte behöver några större incitament att köra - de redan har en robot piska dem - och det är bra att se att makthavarna vara överens med oss, eftersom de två männen som säljer maskiner greps. Nu när vår dromedar vänner behöver inte längre rädd för att bli tased i namn av idrotten, vi bara oroa sig alltför ivriga fred officerare använda dem på oss alla.

[Bild Credit: ZDNet ]

Robot kameljockeys hittades packning olagligt elpistoler, Dubai polisen säger "Don't tase dem bro!" ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 24 Jan 2011 22:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink io9 | källa The Telegraph | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar