måndag 14 mars 2011

Artega SE elektriska sportbil linjer upp till utmaningen Tesla Roadster

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/14/artega-se-electric-sports-car-lines-up-to-challenge-tesla-roadst/:
Den Tesla Roadster kanske inte har många konkurrenter att du faktiskt kan köpa för tillfället, men det verkar som det kan räkna med lite av en utmaning från tyska biltillverkaren Artega. Den debuterade sin nya Artega SE (kort för idrott Electric) på bilsalongen i Genève nyligen, och det säger att det planer på att producera 500 av dem ett år med start 2012 till en kostnad av 150.000 € per styck, eller strax över $ 200.000. Förutom några bra utseende, som kommer att köpa dig ett par bakmonterad elmotorer som kombinerar för 375 hästkrafter och en toppfart "väl över" 155 mph, tillsammans med en 37 kW litiumpolymerbatteriet som lovar att låta dig "bekvämt uppnå "124 miles under normala körförhållanden. Av särskilt intresse, säger Artega att batteriet är helt kan laddas på bara 90 minuter med ett kommersiellt laddstationen, även om det kan naturligtvis också tas ut med en långsammare takt hemma. Fortfarande inga ord om tillgänglighet utanför Europa, men om du släpper av två hundra tusen på en bil vi gissar importen kostnader kommer inte att posera för mycket av ett problem.

Artega SE elektriska sportbil linjer upp till utmaningen Tesla Roadster ursprungligen visades på Engadget på måndag, 14 Mar 2011 07:59:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink egmCarTech | källa Inside Line | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar