måndag 14 mars 2011

Mobila användare gräva lokala nyheter apps, men de flesta kommer inte att betala för dem

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/lwlvZP5irwQ/mobile-users-like-local-news-but-most-wont-pay-for-it.ars:

alt titel: Mobile-användare älskar lokala nyheter apps, så länge de är fria

En ny studie av användare av mobila enheter visar att nästan hälften använder sina handdatorer för att få någon form av lokala nyheter eller information. Men kommer de betala för det? Här är de senaste uppgifterna: bara tio procent av de vuxna som använder mobila applikationer för att få lokala nyheter / info betala för dessa tjänster, en procent av alla vuxna. Och de flesta av dem säger att de inte är särskilt intresserad av att betala mycket mer.

"Många nyheter organisationer ser till mobila plattformar, särskilt mobila apps, att ge nya sätt att generera abonnent och reklamintäkter på lokala marknader, konstaterar Lee Rainie av Pew Research Center's Internet & American Life Project, en av sponsorerna av rapport. "Undersökningen antyder att det är en lång väg att gå innan det händer."

Undersökningen av 2.251 personer utfördes i januari från Pew Research Center, projektet för Excellence i journalistik, och John S. och James L. Knight Foundation.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar