torsdag 17 mars 2011

Caribou Android app öppnar dörrar över internet, behöver varken tillstånd eller nycklar (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/17/caribou-android-app-opens-doors-over-the-internet-needs-neither/:
Att öppna dörrar med trådlös RFID cardkeys är gammal hatt på denna punkt, men att öppna dessa dörrar med en smartphone är något mer spännande. Om du gör det utan tillstånd av de människor som sätter lås på dörrarna, ja, tar att saker och ting upp till en helt ny nivå av awesomeness. Det är vad Caribou gör, lite Android app som distans ansluter till en server hantera slussarna vid en förment säker plats. App diddles då hamnar och säkerhetsinställningar på den servern tills den hittar den magiska frasen, och i ett par sekunder, det är öppet sesam tid. Dörrarna låses upp på distans och sedan, 30 sekunder senare, automatiskt igen. Så omtänksamt.

Vi såg först denna visade för några dagar sedan men var inte helt övertygad av dess legitimitet. Men nu, efter växla några e-post med Michael Gough, som upptäckte exploatera och Ian Robertson, som skrev app, vi är övertygade. De är faktiskt arbetar med USA-CERT i den här frågan så att lämpliga åtgärder kommer att vidtas, men på kort sikt, om du har ett system som detta och det sitter där ute, IP öppen mot Internet och som smeks av varje passerar vind, kanske du vill tänka på att dra det i bakom din brandvägg. Mycket mer info på både käll-länkarna nedan, dock kan du se det fungerar för dig just här i en video efter pausen, som körs på en HTC Incredible .

Fortsätt läsa Caribou Android app öppnar dörrar över internet, behöver varken tillstånd eller nycklar (video)

Caribou Android app öppnar dörrar över internet, behöver varken tillstånd eller nycklar (video) som ursprungligen visades på Engadget tis, 17 Mar 2011 10:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa CyberSecurityGuy , Hacker Hurricane | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar