torsdag 17 mars 2011

LCD-tekniken revs och förklaras i den mest tydligt och tillgängligt sätt ännu (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/17/lcd-technology-torn-down-and-explained-in-the-most-lucid-and-acc/:
Titta, vi vet att du vet allt om LED-bakgrundsbelysning , ljusspridning, subpixlar, och de saker som slår på dem, men inte alla gör. Den ödmjuka LCD du är mest troligt läser detta på har fortfarande kvar en nivå av mystik över Nitty Gritty detaljer om hur det fungerar för de allra flesta av sina användare, så här är en fantastisk video sammanbrott för både sina beståndsdelar och arbetssätt. Bill Hammack, en självutnämnd ingenjör Guy, tar oss från LED-arrayer som ger ljus för senaste LCD-skärmar, genom alla filter och spridare för att göra detta ljus uniform, och i hur transistorer med tunn film gör det möjligt för oss för att visa rörliga färgbilder på katter dykning i lådor på sådana skärmar. Det är spännande, djupt nördiga saker, och det väntar publiken efter pausen.

Fortsätt läsa LCD-tekniken revs och förklaras i den mest tydligt och tillgängligt sätt ännu (video)

LCD-tekniken revs och förklaras i den mest tydligt och tillgängligt sätt ännu (video) som ursprungligen visades på Engadget tis, 17 Mar 2011 10:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa engineerguyvideo (YouTube) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar