måndag 7 mars 2011

Google med hjälp av fjärrkontrollen Kill Switch till SWAT Android malware apps

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y1ql_6KterE/google-using-remote-kill-switch-to-swat-android-malware-apps.ars:

Google bort ett antal skadliga program från Android Market förra veckan. Programmen utnyttjas ett säkerhetsproblem i den plattform som låter angripare att få root-access och uppenbarligen skapar en bakdörr för distribution av ytterligare skadlig kod. I ett uttalande på den officiella Google Mobile Blog helgen med Android säkerhet leda Rich Cannings har bolaget klargjort situationen och beskrev de åtgärder den vidtar för att lösa problemet.

Förutom att förebygga ytterligare smitta genom att ta bort skadliga program från Android Market kommer Google även att använda sitt avlägsna döda byta till våld avinstallera programmet från infekterade telefoner. Företaget är också trycka ut en uppdatering av Android Market som kan vända den utnyttja, vilket förhindrar angriparna från att använda den för att orsaka ytterligare skador. Google har redan börjat skicka ut e-post till berörda användare för att förklara situationen.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar