tisdag 15 mars 2011

I lasrar vi litar: NASA forskar 5kW galaktiska systemet skräp förfogande

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/15/in-lasers-we-trust-nasa-researches-5kw-galactic-trash-disposal/:
Space skräp är ett växande problem - 200.000 stycken och räknar - och som det belopp av jordens omloppsbanor skräp ökar, så ökar chansen vissa satelliten kommer att delta i en kosmisk kollision. Eftersom detta skulle orsaka mycket tandagnisslan och ve för de drabbade markbundna parter, forskare från NASA: s Ames Research Center har en del slagit tanken på att ta bort sa skräp med en laser - en gång bevisar att allt är bättre med lasrar . Tanken är att använda en 5kW ray, likt den vi har på Starfire Optical Range , att bromsa vår galaktiska sopor nog att bränna upp det i jordens atmosfär. Aktuella uppskattningar säga en sådan laser skulle kunna eliminera tio bitar av skräp om dagen, lovar oss en framtid med ren och fin himmel.

I lasrar vi litar: NASA forskar 5kW galaktiska skräp system för bortskaffande som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 15 Mar 2011 01:21:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Technology Review | källa Cornell University Library | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar