tisdag 26 april 2011

DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/26/darpas-new-space-surveillance-telescope-will-keep-our-satellite/:
Vad är det på himlen? En fågel? Ett flygplan? Åh, det är bara några skräp flöt omkring i rymden, som utgör större hot mot vår militära s spionsatelliter. För att hålla ett öga på det, ingenjörer på DARPA MIT och flygvapnet har utlöst en ny $ 110.000.000 teleskop som har varit på gång i nio år nu. Den nya rymdövervakning Telescope (SST) klarar av att leverera vidvinkel utsikt över jordens himlavalvet tack vare en böjd CCD. Detta möjliggör en massiv 3,5 m bländare och f/1.0 inställningar exponering, fånga mer ljus på en dag som din genomsnittliga räckvidd kan på en vecka. Som en del av flygvapnets Space Surveillance Network (SSN), teleskopets primära uppgift blir att se upp för alla mikrosatelliter, meteorer eller andra främmande spillning flyttar i samma hastighet som jorden roterar. Systemet utvecklat sin första bilderna tidigare i år och flygvapnet kan så småningom placera SSTs över hela världen, vilket skapar en 360-graders övervakning filt och gå en lång väg mot att hålla vår spycraft varm, mysig och säker från galaktisk faror.

Fortsätt läsa DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp

DARPA: s nya rymdövervakning Telescope kommer att hålla våra satelliter säker från interstellära skräp ursprungligen visades på Engadget on Tue, 26 Apr 2011 16:49:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa DARPA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar