tisdag 26 april 2011

Purdue's Celeritas bil betyg 2.200 MPG från solen, vinner Shell Eco-marathon

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/25/purdues-celeritas-car-scores-2-200mpg-from-the-sun-wins-shell/:

Med gaspriserna toppning $ 4,50 per gallon i vissa delar av landet, en bil som kostar en bråkdel av en krona per mil att köra (och ser ut som det hör hemma på vägen) är säker på att få vår uppmärksamhet. Den 275-pound, MPG Celeritas verkar 2.200 vara det närmaste vi har kommit att ha en soldriven bil som en dag skulle gå ut på gatorna, dock, vilket förklarar varför fordonet fick första pris i Urban Concept kategorin i denna årets upplaga av Shell Eco-marathon. Även om det kan bara transportera en enda person (föraren), omfattar bilstrålkastare, bakljus, en stam och även backup kameror. Särskilt frånvarande från denna version har luftkonditionering och en registreringsskylt - varav den sistnämnda skulle (naturligtvis) krävs innan bilen blir Street Legal. Den Purdue University Designteamet valde "Celeritas" (latin för "snabbhet") som namn för den här soon-to-be-street-legal roadster, fast i en kategori som är ökända för långsammare fordon, skulle vi inte förvänta oss att prototypen flyga förbi oss i omkörningsfilen. Kanske kan vi få Celeritas och Ivy tillsammans under en ensam tid innan vi släppa Hamiltons för en gallon regelbundet?

Purdue's Celeritas bil betyg 2.200 MPG från solen, vinner Shell Eco-marathon ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 25 Apr 2011 18:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Purdue University | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar