tisdag 26 april 2011

Forskare bygga syntetiska synaps krets, protetiska hjärnor fortfarande decennier bort

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/25/researchers-build-synthetic-synapse-circuit-prosthetic-brains-s/:
Bygga ett Franken-hjärnan har länge varit en helig graal slag för forskare, men nu ett team av ingenjörer forskare har gjort vad de påstår sig vara en betydande genombrott mot det målet. Alice Parker och Chongwu Zhou av USC används kolnanorör att skapa syntetiska synaps kretsar som efterliknar nervceller, de grundläggande byggstenarna i hjärnan. Detta kan vara ovärderligt för AI forskning , även om laget fortfarande inte har tagit itu med problemet med räckvidd - våra hjärnor är hem till 100 miljarder nervceller, var och en har 10.000 synapser. Dessutom är dessa nanotuber saknas kritiskt i plasticitet - de kan inte bilda nya anslutningar, producera nya nervceller, eller anpassa med åldern. Alla sa, forskarna säger, vi är årtionden ifrån att ha falska hjärnor - eller ens delar av det - men om tekniken går framåt, eftersom de hoppas att det kommer, kan människor en dag ska kunna återhämta sig från förödande hjärnskador och kör bilar smart nog att undvika dödliga olyckor.

Fortsätt läsa forskare att bygga upp syntetiska synaps krets, protetiska hjärnor fortfarande decennier bort

Forskare bygga syntetiska synaps krets, protetiska hjärnor fortfarande decennier bort ursprungligen visades på Engadget på måndag, 25 Apr 2011 19:24:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TGDaily , PhysOrg | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar