tisdag 12 april 2011

Först Orbit erbjuder en inblick i Jurij Gagarins rymdfärd 50 år senare (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/11/first-orbit-offers-a-glimpse-at-yuri-gagarins-spaceflight-50-ye/:

Det har varit exakt 50 år på dagen - på vissa ställen, i alla fall - att kosmonauten Yuri Gagarin's jungfruresa kvitta en internationell rymdkapplöpningen som definierade en tid, och medan endast Gagarin visste exakt hur det var att vara den första människan i rymden är documentarian Christopher Riley ger oss en glimt av vad världen kan ha sett ut från luckan i Vostok 1. Som vi rapporterat tidigare, Orbit är först en mashup slags som funktioner ursprungliga ljudinspelningar från Gagarins flygning, tillsammans med bilder som vidtagits av italienska astronauten Paolo Nespoli från ombord den internationella rymdstationen. Resultatet är inget annat än fantastisk, men du behöver inte ta vårt ord för det - i själva verket, gå vidare och ta dig lite popcorn, tryck på play-knappen, och förbered dig att häpna.

Först Orbit erbjuder en inblick i Jurij Gagarins rymdfärd 50 år senare (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 11 Apr 2011 21:37:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Första Orbit | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar