måndag 18 april 2011

Inhabitat s Vecka i Green: crazy konceptbilar, möbelmässan i Milano, och ny solvärmeteknik

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/17/inhabitats-week-in-green-crazy-concept-cars-the-milan-furnitu/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

I världen av förnybar energi fick en stöt av innovation denna vecka då Inhabitat rapporterade om en banbrytande ny solenergi som kan göra solceller föråldrade - se Engadget oss ta just här - och en plan för att använda gemensamma ugnen rost att generera enorma mängder billig energi . Vi såg också grön el projekt tar fart runt om i världen som Pakistan meddelat att man kommer att bygga sin första på nätet solsystemet , sparkade Chevron off planerar att investera i vindkraft för Kazakstan , och Eriksson Arkitekter presenterade en energieffektiv geodetiska ädelsten stad för Kina.

Gröna transporter tech blästrade ut som vi tog en titt på den vansinniga 23-passagerare elektriska Superbus som kan drabba 155 mph och Phoenix roadster - världens första biologiskt nedbrytbart bil. Volkswagen också vände huvuden som det presenterade en helt eldriven koncept version av den klassiska VW-buss och vi såg hållbara transporter segel som Zyvex presenterade nanotech Piranha båt , vilket är 75% lättare, 40% starkare och 400% mer bränsle- effektivare än aluminium fartyg. Slutligen lyfte vi flera nya heta gröna fordon som Shanghai Auto Show började rev upp - Luxgen's helelektriska Neora konceptbilen och Peugeots Hybrid SXC .

I andra nyheter denna vecka vi förde dig de bästa och smartaste gröna produkter från 2011 Möbelmässan i Milano - från ett energiupptagande lampa som aldrig behöver vara ansluten till världens första färgskiftande OLED paneler till en fantastisk hängande ljus gjort helt av återvunnet dricka kartonger . Vi visade även flera utföranden för grönare elektronik - en revolutionerande papper legering som kan omsluta prylar av morgon och en härlig bambu MacBook fallet - och vi delade 7 sätt att få ditt barn glada om fotografi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar