måndag 18 april 2011

Philips säljer HDTV verksamhet till Hong Kong-baserade TPV Technology kommer satt sig med royalties

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/18/philips-sells-hdtv-business-to-hong-kong-based-tpv-technology-w/:
Philips har tillverkat teevees i över 80 år, men idag sin nya VD har meddelat att detta anrik historia närmar sig sitt slut. Det går inte att generera en vinst från sin HDTV division - förlorade företaget € 87 miljoner det första kvartalet - Philips snart kommer att sälja majoriteten av aktierna i det Hong Kong tillverkare TPV Technology, samtidigt som en 30 procent ägarandel och komma överens garanterade royalty på € 50 miljoner per år från 2013 och framåt. Det är inte en dålig affär för den holländska hemelektronik maker, vars nedre raden för det första kvartalet var € 137 miljoner svarta, men skulle ha varit dubbelt så hade den nya ordningen varit på plats. Alla 4.000 Philips arbetstagare som arbetar enligt HDTV paraply kommer att flyttas över till TPV, även om företaget säger att det inte vill att "marknaden att feltolka att [det] för avsikt att friställa en massa anställda." Därmed inte sagt att att det kommer inte. En video intervju med Philips chef Frans van Houten diskuterar den förändring av kan hittas efter rasten.

Fortsätt läsa Philips säljer HDTV verksamhet till Hong Kong-baserade TPV Technology kommer satt sig med royalties

Philips säljer HDTV verksamhet till Hong Kong-baserade TPV Technology kommer satt sig med royalty som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 18 Apr 2011 05:41:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink FlatpanelsHD | källa Bloomberg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar