måndag 18 april 2011

IOS och Android fortsätta inskränka på mobila spelmarknaden, konsoler fortsatt stark

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/18/ios-and-android-continue-chipping-away-at-mobile-gaming-market/:
Let's face it - smartphones (det vill säga, Ios och Android-enheter) är långsamt inskränka på den bärbara spelmarknaden. Om ni minns, tog Apple en fin bit av den marknadsandelar paj - och som ni kommer att märka i bilden ovan, ser vi samma trend här gången. Enligt uppgifter från Flurry och NPD Group, Ios och Android tjänar en ansenlig bit av inkomsterna i de bärbara spelprogram sfären med Nintendo DS dominerande marknadsandel sjönk från 70 procent 2009 till bara 57 procent 2010 för att tillgodose de nya . Vi kanske ser den minskade relativa inkomster eftersom PSP och DS är på väg ut för att göra plats för NGP och 3DS - men talar detta diagram bara aktuell gen bärbara datorer. Men hey, det är enkelt för nästan vem som helst att spendera en enda bock på en fullfjädrad spelet, eller hur? Chef förbi paus för lite mer tv-spel inkomster statistik om du vill.

I diagrammet nedan ser du att kombinationen av IOS och Android endast sätter två på 8 procent av de totala inkomsterna för hela videospelet mjukvarumarknaden. Visst, två operativsystem har tagit en tugga av den bärbara utrymme, men i jämförelse med den totala videospel inkomster, de är inte tränga undan konsoler. Vi är faktiskt ser en minskning av bärbara spel intäkter totalt från 29 procent till 24 procent av USA: s läckra spel paj, medan konsolspel har hoppat fem procent under tiden. Heads up dock inte dessa spår statistik användande, bara dollar som spenderas - ingenting säger att killen som köpte högar av DS programvara inte tillbringa hela dagen på hans NeoGeo Pocket Color istället.

Fortsätt läsa IOS och Android fortsätta inskränka på mobila spelmarknaden, konsoler fortsatt stark

IOS och Android fortsätta inskränka på mobila spelmarknaden, konsoler fortsatt stark ursprungligen visades på Engadget på måndag, 18 Apr 2011 04:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TUAW | källa Flurry | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar