onsdag 27 april 2011

TomTom användardata såldes till holländska polisen, används för att bestämma idealiska platser för hastighetsfällor

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/04/27/tomtom-user-data-sold-to-danish-police-used-to-determine-ideal/:
TomTom användardata såldes till danska polisen, används för att bestämma platsen för hastighetsfällor
Vi gillar när det ackumulerade hastigheten data från GPS-enheter hjälper oss att undvika trafikproblem och zoner skolan. Som det visar sig, men finns det några andra användningsområden för samma statistik. Nederländska nyhetsmedium AD rapporterar att sådana uppgifter fångas av TomTom navigatorer har köpts av landets poliskår och används för att bestämma var hastighetsfällor och kameror ska placeras. TomTom var enligt uppgift omedveten dess data används på ett sådant sätt, men om polisen skulle bara överens om att sälja uppgifter om platsen för sina hastighetskameror och fällor tillbaka till TomTom, varför skulle detta vara början på en vacker relation.

Uppdatering: TomTom har gjort ett uttalande , som vi har inbäddade efter rasten. För att vara helt klar alla dessa uppgifter samlas in anonymt och att polisen har ingen aning om exakt vem som är fortkörning, bara att fortkörning har ägt rum.

Fortsätt läsa TomTom användardata såldes till holländska polisen, används för att bestämma idealiska platser för hastighetsfällor

TomTom användardata såldes till holländska polisen, används för att bestämma idealiska platser för hastighetsfällor publicerades ursprungligen på Engadget , ons, 27 Apr 2011 13:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DutchNews.nl | källa AD | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar