onsdag 25 maj 2011

Apple erkänner Mac Defender malware, lovar programuppdatering

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/J2JsBmOY61g/apple-acknowledges-mac-defender-malware-promises-software-update.ars:

Apple har beslutat att offentligt erkänna Mac Defender malware som verkar vara smygande på Mac-användarnas datorer. Bolaget redovisar ett online-support dokument tisdag kväll som beskriver hur man identifierar och bli av med programmet, som försöker lura användare att lämna över sina kreditkortsuppgifter. Företaget lovade också att utfärda en programuppdatering snart som specifikt jaga ut och ta bort Mac Defender och dess varianter.

"En ny nätfiskebedrägeri har riktat Mac-användare genom att styra dem från legitima webbplatser till falska webbplatser som talar om för dem att deras dator är infekterad med ett virus," Apple skrev i sitt stöd dokument. "Under de kommande dagarna kommer Apple levererar en Mac OS X Software Update som automatiskt hitta och ta bort Mac Defender skadlig programvara och dess kända varianter. Uppdateringen innehåller också hjälper till att skydda användarna genom att tillhandahålla en tydlig varningstext om de hämta denna malware".

Den mycket välkommen bekräftelse från Apple kommer mindre än en vecka efter det kom ut att verkliga användare började se detta malware i naturen lite oftare än vanligt. När vi undersökt frågan , fick vi veta av flera Apple Store Geniuses att De hade också sett en spike-ett geni på en stor Apple Store sa att han hade sett rapporterna om skadlig programvara i hans butik går från cirka 0,2 till procent till 5,8 procent på några veckor, med en stor majoritet av dem som Mac Defender eller dess varianter , ofta kallat Mac Säkerhet eller Mac Protector. (Mindre, tredje part stödja folk var något delade om huruvida det hade skett en stegring i malware rapporter.)

På den tiden var en av de mer kontroversiella aspekterna av Apples reaktion som det inte fanns någon Apple hade instruerat sina AppleCare och detaljhandeln personal att inte ens erkänna Mac Defender existens, och inte att ta bort det från användarnas infekterade datorer.

Men nu har företaget uppenbarligen en förändring i hjärtat. I stödet doc, säger Apple till papperskorgen app omedelbart om du inte har installerat det än, men om du har, det finns en rad åtgärder för att följa för att bli av med den. Och naturligtvis finns det också lata vägen: Om du har Mac Defender installerat men har inte gett dina kreditkortsuppgifter ännu, kan du bara vänta på Apple för att avge sin programuppdatering och den tas bort automatiskt. Eller så kan du använda Mac Defender borttagningsverktyget från Icrontic.

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar