söndag 29 maj 2011

Metafor erkännande programvara syftar till att skilja vän från fiende

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/29/metaphor-recognition-software-aims-to-distinguish-friend-from-fo/:
Även om det är mer än rätt att människor skall skyddas från dåligt poesi, kan detta vara att ta det lite för långt. Intelligens tjänstemän på kontoret för inträngande analys (nähä) har beslutat att metaforer kan vara av avgörande betydelse för den nationella säkerheten. Genom att, ja, skarpsynt analys av hur människor använder metaforer i vardagliga samtal, tror de att de kan avslöja "underliggande övertygelser och åsikter världen" - som negativa känslor gentemot ett visst land. Nu är de uppmanade civila forskare och akademiker för att hjälpa dem göra detta automatiskt med hjälp av mönsterigenkänning och superdatorer . Naturligtvis finns det alltid en risk att smarta terrorister kommer att övergå till att använda liknelser istället.

Metafor erkännande programvara syftar till att skilja vän från fiende ursprungligen visades på Engadget på Sun, 29 maj 2011 13:12:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink The Telegraph | källa IARPA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar