söndag 29 maj 2011

Weird Science har en pint Guinness mer i Irland

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ZC7wiV_xHt4/weird-science-enjoys-a-pint-of-guinness-more-in-ireland.ars:

De pretentiösa öl snobbar kan vara rätt: någonsin får reda på att, för att verkligen uppskatta en Guinness, du måste resa till Irland? Fyra forskare tog på sig att resa jorden och ta reda på , samla "data om åtnjutandet av Guinness och relaterade faktorer." Åtnjutande av stout testades i 71 pubar utspridda över 14 länder, och slutsatsen är att det verkligen är roligare på sin hemmaplan, ett konstaterande att "förblev statistiskt signifikant efter justering för forskare, pub stämning, Guinness utseende, och sensoriska åtgärder smakupplevelse, smak och eftersmak. " Men forskarna erkänna att deras studie har vissa begränsningar, så de hoppas kunna expandera på det lite.

Illusionen av att vara Barbie: Denna uppsats är faktiskt inriktad på en ganska betydande kognitiv Fråga: Vad är den ultimata referenspunkt för våra visuella systemet? Är det vår kropp, eller ska vi pussla ihop en referenspunkt från vår omgivning? Det är metoden för att få på frågan som är lite konstigt: författarna använt virtual reality glasögon för att övertyga människor att de är storleken på dockor -de kallar bokstavligen en av sina inställningar till barbiedockan experimentet. Annan inställning gav människor den mening de var jättar, upp till 13 meter hög. "Vår egen kroppsstorlek påverkar hur vi uppfattar världen," avslutar hon.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar