söndag 29 maj 2011

Skype till svars av arga användare över hävdade crapware nyttolast

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/29/skype-taken-to-task-by-angry-users-over-claimed-crapware-payload/:
EasyBits GO
Den Skype forum är det full panik och surrar av anklagelser om att antingen företaget kombinationserbjudanden crapware med VoIP app eller har ett allvarligt säkerhetsproblem. Användare rapporterar att en främmande, nytt och svårt att avinstallera programmet är att hitta sin väg till sina datorer som kallas EasyBits GO. EasyBits är företaget som har drivna Skypes spel kanalen sedan 2006, men åtminstone hittills sina varor inte har fristående programvara. En moderator har deklarerat EasyBits Go är inte en del av Skype och föreslog kunderna omedelbart köra en malware scan, men mods är volontärer och inte officiell företrädare för företaget, så vi tar det med en nypa salt. Annan (senare) post från ett forum admin helt enkelt att Skype undersöker frågan och kommer att släppa ett officiellt uttalande, men vi har ingen aning om när det faktiskt kan hända och vi väntar svar på vår egen begäran för kommentarer.

Det verkar som ett rep från EasyBits Media har tagit till forumen för att stävja en del av upprördhet, men till ingen nytta. Inlägg från teamet är smärtsamt vaga och sade att det var en del av en uppdatering av spelplattform och be om ursäkt för missförståndet, innan de kopplas direkt till en. Exe som man hävdar kommer att ta bort de störande program. Att säga att forum användare är försiktiga med det körbara skulle vara en underdrift (de flesta svaren har inneburit torrents av svordomar). Rapporter är att misstänkta app installerar sig utan tillstånd från användarna, men vi kan inte bekräfta detta eftersom varje försök att installera i vårt labb of Doom resulterade bara i fel vid nedladdning. För nu ska vi bara vänta på ord från Skype, och företaget bättre flytta sammanfattning - smärtan av senaste avbrottet är fortfarande färskt i många kunders sinnen.

[Tack till alla som skickat detta i]

Skype till svars av arga användare över hävdade crapware nyttolast ursprungligen visades på Engadget på Sun, 29 maj 2011 14:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Skype Forum (1) , (2) , Avast Forum | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar