fredag 6 maj 2011

Metalldetektorer och smartphones gör vackra, minor sniffning musik tillsammans

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/05/metal-detectors-and-smartphones-make-beautiful-mine-sniffing-mu/:
Petals
Harvard forskare har gift sig med en smartphone till en metalldetektor för att skapa kronblad, ett billigt sätt att förbättra min upptäckt i tredje världen. Traditionellt har lokalisera landminor krävs en noga tränade öron att skilja dödliga sprängämnen från, säg, en kan. Detta nya system tar bort en del av de gissningar genom att kartlägga piper på en mobiltelefon skärm, skapa en silhuett av allt som är under ytan. Liknande resultat har uppnåtts med hjälp av akustiska sensorer, men hittills har de varit hänvisade till forskningsprojekt och skulle sannolikt bli för dyr för att användas där de behövs mest. Inte bara borde enkelheten i kronbladen (som står för Pattern Enhancement verktyg för att assistera landmina Sensing) göra den billig och enkel att använda, men i tester novis de-gruvarbetare kunde förbättra sina resultat med 80 procent - det är minst en några mindre modiga humanister gå "boom" i fältet.

Metalldetektorer och smartphones gör vackra, minor sniffning musik tillsammans ursprungligen visades på Engadget tis, 5 maj 2011 21:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | källa Harvard Gazette | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar