torsdag 26 maj 2011

Native x86 Android runtime gör Android apps på Windows

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Xht0zdstRRc/native-x86-android-runtime-will-enable-android-apps-on-windows.ars:

En start som kallas BlueStacks har utvecklat en Android-runtime miljö för Windows operativsystem. Det gör det möjligt för användare att köra Android applikationer parallellt konventionell programvara för Windows på Microsofts operativsystem. Tekniken imponerad några större investerare som har tillhandahållit $ 7.600.000 i serie A finansiering så att BlueStacks kan vända sin programvara till ett företag.

Eftersom de flesta Android applikationsutvecklare vet, har rinnande Android programvara på en Windows-dator inblandade historiskt emulering-som försämrar prestanda och ökar avsevärt till resurshushållning overhead. BlueStacks har övervunnit prestanda barriär genom att bygga en infödd x86 Android runtime som inte behöver förlita sig på emulering. Företaget säger att Android applikationer som körs på stacken kommer att bli mycket lyhörd på Windows och kommer inte att drabbas av den typ av lag som utvecklare är vana att uppleva när du använder Googles emulator.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar