tisdag 28 juni 2011

Capcom krossar replay värdet av nya spel genom att sparade spel permanenta

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Mt7JwUyArwk/capcom-crushes-replay-value-of-new-game-by-making-saved-games-permanent.ars:

När du öppnar din helt nya exemplar av Resident Evil: The Mercenaries 3D idag, kan du finna något intressant i manualen. "Notera: Sparade uppgifter om detta program inte kan återställas," är du varnad. När du spelar spelet och dina framsteg sparas, det finns inget sätt att ta tillbaka det. Det är ditt spel för alltid.

Låt mig förklara varför det är så upprörande om du är oklart om hur fientliga detta är att spelare. När du har slagit spelet, kan du inte radera dina framsteg och börja om. Om du vill låna ut spelet till en vän, kommer de inte att kunna starta sitt eget spel från början. Du kanske kan handla spelet in i en butik eller sälja den, men jag skulle inte föreslå att köpa den från använt någon, eftersom du inte kommer att kunna börja om från början och låsa upp allt innehåll själv.

"Secondhand spelförsäljning var inte en faktor i denna utveckling beslutet, så vi hoppas att alla våra konsumenter kommer att kunna njuta av hela den överleva-action upplevelser att spelet inte erbjuder", Capcom sade i ett uttalande som ges till Giant Bomb .

"I Resident Evil:, The Mercenaries 3D är alla uppdrag framsteg sparas direkt till Nintendo 3DS patronen, där den inte kan återställas," uttalandet fortsätter. "Den typ av spelet inbjuder höga omspel för att förbättra uppdrag poäng. Dessutom innebär den här funktionen inte ta bort innehåll som är tillgängligt för användarna."

Om detta inte är att skada sälja värde, varför skulle annars du göra det? Dessutom skadar det alla som köper ett exemplar av spelet, och avsevärt skadar den långsiktiga omspel av titeln. Jag torkar ofta det sparade spelet filer av min bärbara spel att starta nytt, och denna nya "funktion" gör det omöjligt.

Så tack, Capcom. Du har gjort min köpbeslut mycket lättare.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar