tisdag 28 juni 2011

Kongressen ser ut att ta itu med kränkande e-avfall export

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/hLebweDMI8E/congress-looks-to-tackle-abusive-e-waste-exporting.ars:

Datorutrustning och konsumentprodukter elektronik innehåller ofta skadliga ämnen som är skadliga för människors hälsa och miljön. Ett växande antal stater har stiftat lagar om att uppdraget e-avfall återvinning och säkert bortskaffande för att hålla de giftiga ämnen ur deponier. En sådan politik framstå som en seger för miljön, men sanningen om e-avfall återvinning är en mycket grimier än det ser ut på ytan.

Den e-avfall industrin har en smutsig liten hemlighet: ett betydande antal av de företag som tillhandahåller e-avfallsåtervinning och tjänster deponering i USA är helt enkelt shipping våra trasiga skräp utomlands, där det blir dumpad i utvecklingsländer. Representanthuset har infört ett nytt lagförslag som syftar till att lägga locket på trashy e-avfall metoder återvinning av verksamheten och förbättra kvaliteten på elektronikåtervinning program.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar