tisdag 28 juni 2011

Nokia N9 kamera: urval bilder och video

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/28/nokia-n9-camera-sample-images-and-video/:
Vårt första möte med Nokias N9 kan ha varit elva olika typer av awesome, men vi visste att det var bara en repa av hög kvalitet polykarbonat yta. En av de viktigaste bitarna av funktionalitet vi inte får chansen att ta itu med ryggen då var kameran, och efter att Nokia bestämt sig för att toot att hornet nyligen - sade bland annat att det är den " snabbaste bild-fånga telefon "ännu - bestämde vi oss för vi var tvungna att gå tillbaka för en andra pådrag.

I termer av prestanda, bor Nokias kamera ansökan definitivt upp till de egna hype, med nästan omedelbar fångar och en lika raskt återgå till en beredskap för mer bild-tar. När du fotograferar video, noterade vi att ljudinspelning börjar något senare än i videon, vilket under första halvåret sekund eller så utan ljud. Detta är inte ett ovanligt problem (vi har sett det på andra telefoner och tablets) och kan ses i vår video prov efter rasten. Nu kan vara ett bra tillfälle att också nämna att N9s vi testade med idag var alla prototyp enheter, så du behöver inte påverka Nokias slutliga maskinvaran på grundval av det du ser här. Om inte din förtida dom är positiva, tvivlar vi Nokia skulle ha något emot det.

Så hur som helst tog vi en promenad runt bolagets kontor, eskorterad av en grupp obeväpnade men säkert dödliga finska ninjor, med bilder av den omgivande stadsbilden när vi gick. Resultaten visar N9 plocka upp massor av detaljer och kontrollera buller beundransvärt, medan ett fåtal improviserade ThinkPad hands-on bilder övertygade oss om det kan göra ett ganska fantastiskt jobb med närbilder också. Med ett namn som N9, men var det uppenbart vilken telefon vi behövde för att jämföra Nokias ensamvarg MeeGo luren för, så ut kom våra trogna N8 med sin världsledande 12 megapixelsensor. Ack, trots att ha en F2.2 bländare på N9, Nokia har inte lyckats replikera hjältemod av sina tidigare enhet: N8 visar sin fördel genomgående plocka ut bättre färgbalans och även skarpare i hela ramen. Det gör N9 bilder visas som om de sköts genom ett töcken, men vi skyndar att tillägga att detta bör betraktas som en styrka i äldre telefon snarare än ett stort misslyckande för den nya. Dessutom lider N9 från typiska smala dynamiska omfånget av smartphone kamerans sensorer, som är orsaken till genomgående BL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar