tisdag 28 juni 2011

Funktion: Firefox uppdatering politik: företaget är fel, inte Mozilla

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cgQWpzLRAEY/firefox-update-policy-the-enterprise-is-wrong-not-mozilla.ars:

För tre månader sedan, Mozilla släppt den efterlängtade Firefox 4. Förra veckan, den organisation som levereras uppföljningen release: Firefox 5. Firefox 5 var den första versionen av webbläsaren för att släppas med Mozillas nya Firefox produktlivscykeln , som skulle se en ny version av webbläsaren sjöfarten var tredje månad eller så. Den nya politiken har varit publicerade i några månader, och så frisläppandet av Firefox 5 var inte i sig en stor överraskning. Vad har tagit många off-guard är det stöd, eller brist på sådan. Med lanseringen av Firefox 5, Firefox 4-men bara tre månader gammal, har varit i slutet av lifed. Det kommer inte att få några fler uppdateringar, patchar, eller fixar säkerhet. Någonsin. Och företagskunder klagar.

Det stora problemet är testning. Många företag har egna webbapplikationer, både egna och tredjeparts-att de har tillgång till genom sin webbläsare, och innan nya webbläsare uppgradering kan användas för att användare måste den testas för att verifiera att det fungerar korrekt och inte orsaka några problem med affärskritiska applikationer. Med Mozilla nya politik, denna typ av testning och validering är i grunden omöjligt: ​​version 5 kan innehålla viktiga säkerhetsuppdateringar som inte finns i version 4, och med version 4 i slutet av lifed, är det enda sättet att distribuera dem fixar att uppgradera till version 5. Som kanske inte är ett problem den här gången, men det är nästan oundvikligt att problemet kommer att dyka upp så småningom.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar