torsdag 16 juni 2011

HP stämmer Oracle över Itanium stöd, Oracle hävdar Itanium är toast

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ycyuABm49XM/hp-sues-oracle-over-itanium-support-oracle-still-claims-that-itanium-is-toast.ars:

Nöjer sig inte med att stämma Oracle över uthyrning av dess tidigare vd, Mark Hurd, HP är nu stämt Oracle över databasen bolagets tillkännagivande att man kommer sluta stöd för Itanium.

Reuters rapporterar att HP har lämnat in ett krav i ett Kalifornien domstol och hävdade att Oracles mars beslut att sluta stödja Intels Itanium arkitektur i framtida versioner av Oracles databas programvara uttrycker det i strid med ett tidigare avtal med HP att stödja arkitektur.

Oracle förlorade ingen tid vid bränning tillbaka med en pressrelease , som upprepar sitt tidigare påstående att Intel planerar att avsluta Itanium produktion och att HP är fullt medveten om detta faktum. Oracle hävdar att HP en gång begärde att ett formellt avtal om långsiktigt Itanium stöd, men att Oracle vägrade. HP, databasen maker påstått, är nu arkivering kostym som om Oracle hade enats om att det stöd, som Oracle har det inte gjorde.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar