torsdag 16 juni 2011

Kalifornien stoppar automatisk telefonbok leverans efter påtryckningar från Verizon

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/06/16/california-stops-automatic-phone-book-delivery-following-pressur/:
Vi har länge vetat papper böcker är på nedgång , men nu ser vi de första dödsstöten för den fetaste av dem alla. Kaliforniens Public Utilities kommissionen har slagit fast att det inte längre leverera dörrstopp bostäder telefonböcker om folk uttryckligen ber om det - ett drag som förväntade att förhindra att 1870 ton material från att komma in statens avfallsflödet. Kalifornien, som alla andra, kan söka de rosa sidorna på nätet, men de ska ändå kunna begära en papperskopia eller CD-ROM om de känner gammaldags. För nu, men kommer staten fortsätta att fartyget regeringen Vita Sidorna och Gula sidorna för lokala företag (i en post-Yelp värld, som verkar föråldrade). Vad är speciellt fascinerande om allt detta är att trycket att upphöra med automatiska leveranser telefonbok kom från ingen mindre än Verizon, som monterat ett mål redan i oktober, med hänvisning till den enorma mänskliga och naturliga resurser som krävs för att få uppdaterad telefonböcker i människors händer varje år. Givetvis är den beräknade 1870 ton avvärjt avfall en bråkdel av de 660 tusen ton BanthePhoneBook.org säger dessa luntor skapar varje år, men här hoppas det blir nog att göra andra stater ta del.

Kalifornien stoppar automatisk telefonbok leverans efter påtryckningar från Verizon ursprungligen visades på Engadget on Wed, 16 Jun 2011 15:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Digg | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar