söndag 19 juni 2011

Weird Science låtar i vattnet buggar "penis refräng

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HUan1fVeRgw/weird-science-gets-its-smell-onon-the-tv.ars:

Inching närmare lukt-o-vision: Är du redo för random access dofter? Eftersom ett internationellt team av forskare, med stöd av Samsung, har skapat "En XY Adresserbara Matrix Lukt-Släpper system med en On-Off Omkopplingsbar enhet." Enheten i sig är ganska smart, med en uppsättning av adresserbara värme trådar som löper genom en polymer som kapslar in olika aromer. Värm rätt kombination, och doften av pizza försiktigt blåser bort från enheten. Men det medföljande pressmeddelandet framgår det tydligt att Samsung var intresserad i enheten så att den kunde matcha luktsinnet miljön till det som visas på en skärm, vare sig det stora (TV) eller små (mobiltelefon-allvar?).

Traumatiska hjärnskador i (fiktiva) gamla Gallien: amerikanska läsare kanske inte är bekant med Asterix serietidningarna, som ligger i romersk-ockuperade Gallien, men neurokirurgi avdelningen vid Heinrich Heine universitetet i Düsseldorf vet nu alla 34 av dem väl. Det beror på att de skannade dem för tecken på traumatisk hjärnskada , och kom med en jättestor 704 fall, cirka 20 per bok. Nästan alla av dem ett resultat av övergrepp, främst angrepp av galler som riktade romarna. De flesta offer (70 procent) hade tagit rimliga försiktighetsåtgärder (klädd i en militär hjälm), men det slutade med att förlora sina skyddsutrustning före anfallet. Gallerna, framför allt, var engagerade i dopning före angreppet, som använder sig av en förbjuden substans som kallas en "trolldryck".

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar