lördag 2 juli 2011

Bilpooler Startup Zimride Träffar 100 miljoner kilometer Serveras [Infografi]

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1-IG0Hg0x6c/:

Även The American Automobile Association (AAA) är bara förväntar sig en relativt marginell 2,5 procent minskning av resandet under helgen jämfört med förra året är gaspriset i genomsnitt för närvarande $ 3,57 i hela USA - en 82-procentig ökning från samma tid förra året.

I en tid nyhet för alla dem helgen ryttare där ute, de sociala samåkning start Zimride meddelade idag att man har passerat de 100 miljoner miles-reste märke. Sedan FbFund mottagaren lanserat tre år sedan har resenärer i Zimride nätverket loggade över 100 miljoner miles och har sparat över $ 50 miljoner i kostnader för fordon.

Zimride, medgrundare av Logan Green och John Zimmer fokuserar på högskola, universitet och företag samhällen, så att dess användare att gå med i nätverk baserade på dessa gemenskaper i syfte att underlätta och samordna samåkning. Startprocessen gör de första 50 användare inom ett nätverk för att registrera dig gratis, då den gemenskap av användarna har då möjlighet att sjunga upp för en prenumeration.

Företaget arbetar sedan med transport-avdelningar och regeringar studerande vid universitet och stora företag, laddning universitet, till exempel, $ 9500 per år för tjänsten. Även om det kanske låter som en tuff sälja, så länge de deltagande organisationer och institutioner har varit entusiastiska .

Till denna punkt, är Zimride också tillkännage sitt 100-klient nätverk idag, vilket innebär att Zimride nätverk nu omfattar alla de 10 skolor i University of California-systemet, liksom andra, inklusive Stanford, Harvard, Cornell, Facebook och Intuit.

Som start som mål att bygga ett rikstäckande marknadsplats för förare som vill göra några extra dollar på de tomma bilsäten under pendlar och resor vägen genom att sälja dem till andra passagerare, tillkännagivanden i dag visar bolaget gör framsteg i den riktningen. Med gaspriserna fortsatt högt, det finns gott om intresse för samåkning som ett effektivt sätt att minska transportkostnader.

Hittills har Zimride upp $ 1,5 MDKK jämfört med SLUSS, K9 Ventures, Keith Rabois och mycket mer. För mer statistik, kolla in Zimride är infographic nedan:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar