lördag 2 juli 2011

Nya Wifi Tech kan fördubblas telefonens batteritid

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jcIMDMHMqw8/:

Om du någonsin får den bemärkelsen att någon på WiFi-nätverket du använder är hogging alla juice, kan du vara rätt. Inte bara dela wifi med andra ladda ner stora filer störa din njutning av de senaste viral video, men det kan majorly tömma ditt batteri också.

En ny lösning från en Duke University datavetenskap doktorand kan lindra dina frustrationer och eventuellt dubbla batteritiden genom att låta din WiFi-enhet till "tupplur" tills mer bandbredd finns tillgänglig. Detta innebär att du kan få vänta ett par minuter för att titta på video, men som kan vara en produktivitet välsignelse ändå.

Justin Manwelier är Sleepwell är en programvara som hjälper till att maximera nedladdningen effektivitet genom att larma WiFi-enhet i telefonen när en nedladdning är klar på en angränsande enhet. De flesta WiFi enheter måste "hålla sig vaken" i väntan på sin tur att ladda ner, dränering en hel del batteri i processen.

"Den Sleepwell-aktiverade WiFi accesspunkter kan ragla deras verksamhet cykler för att minimalt överlapp med andra, vilket slutligen resulterar i lovande energivinster med försumbar förlust av prestanda" Manwelier sade i ett uttalande .

Närheten till trådlösa enheter påverkar deras prestationer också, med längre hämtningstider i trängre områden, som städer. Och som cloud computing fortsätter att växa, kommer att skälen för att ansluta till wifi öka. Att sätta ett wifi-anslutna enheten på standby tills en nedladdning från en annan enhet är klar ökar båda enheterna "batteritid.

Inga ord ännu om när Sleepwell kommer att släppas, men när det väl är kan vi se alla fram emot att ha mer tid att surfa innan de söker sig ett utlopp.

Foto av Florian Boyd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar