tisdag 26 juli 2011

Efter arbetstid Blues: Netflix Lager Falls 10 procent på varningar för långsammare tillväxt

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/tEjduG2Tqxg/:

I fredags skrev jag ett inlägg om hur Netflix: s senaste prisförändring hade en märkbar (negativ) inverkan på uppfattningen av företaget och dess varumärke. Ett intressant samtal utvecklats i kommentaren avsnitt, med några som förklarar varför de ställde in sin Netflix abonnemang och varför vissa även ser det som en "PR-mardröm".

Under sin Q2 resultat ringa i eftermiddag, sade Netflix Grundare och VD Reed Hastings att företaget inte var naiv i sitt beslut att ändra sin prissättning, och faktiskt förväntas vara hit med lite av ett bakslag. Naturligtvis, som Hastings sade, "precis som alla kunddriven organisation känner vi illa om kunderna är upprörd."

Oavsett verkar det som om investerarna inte är så optimistisk. Vid tidpunkten för denna skrift har Netflix lager rasat mer än 28 poäng i efter timmar handel, en 10 procent totala minskningen. Medan Netflix skrivit ytterligare ett starkt kvartal, med en nettovinst upp till $ 68 miljoner en 55 procent jämfört med samma period år öka och $ 788.600.000 i intäkter, en ökning med 52 procent från år till år, det var några varningar. Som min kollega Erick Schonfeld skrev tidigare i eftermiddag, "Wall Street är fortfarande inte nöjd med avmattningen i butiken för det tredje kvartalet". Och varför är det?

Netflix är mycket omtalade prisförändringen träder i kraft under det tredje kvartalet och ska vara fullt utbyggt, Netflix uppskattningar, med 15 september. Som ett resultat förväntar Netflix "inhemska nettoökning i Q3 bli lägre än förra årets Q3, och på grund av tidpunkten för prisförändringen kommer intäkterna endast öka något på en sekventiell grund" Det betyder:. Investerare, temperament dina förväntningar för de närmaste månaderna. (Eller, som vi sett från eftermiddagens aktivitet, "sälja det som om det stulna".)

Ytterligare några möjliga orsaker till Netflix är mindre än gynnsamma prognosen kan ligga i det faktum att innehåll kostnaderna stiger, vilket tillsammans med lägre intäkter per abonnemang som Netflix övergångar till mer strömmande innehåll som endast och kostnaden för upprampning sin internationella närvaro ( planerar att expandera till Latinamerika senare i år) kan göra vissa analytiker nervösa. Det skall heller inte hjälpa att Netflix sänker sitt EPS vägledning för nästa kvartal är till mellan $ 0,72 till $ 1,07, ned från 1,26 $ för detta kvartal.

På vinst idag kallar, sade Reed Hastings att "DVD kommer att ha en längre och större livslängd än folk tror". Å andra sidan, enligt sin skrivelse till aktieägare, "Med ett snabbt antagande av streaming, har DVD-sändningar för Netflix kulminerat sannolikt". I skapa en separat ledning och, egentligen, affärer för DVD-skivor, hoppas företaget att liv de runda skivor kommer att fortsätta, men egentligen detta verkar för att markera början till slutet.

Eftersom Netflix är strömmande verksamhet är slutgiltigt fastställda, är företaget i stånd att uppmuntra sina kunder att byta till direktuppspelning och prisförändring var lika bra som någon annan katalysator för att uppnå detta.

Och att uppmuntra övergången kan Netflix ta besparingar tjänat från att inte behöva betala samma fraktkostnader för DVD-skivor, och tratt den i sin streaming. Naturligtvis har Netflix haft en del problem med strömavbrott och alla parter är medvetna om att det bara inte har samma bredd av streaming biblioteket i förhållande till sina DVD-skivor. Så, är behovet av att börja anslå mer medel till sin infrastruktur och utveckla sina strömmande innehåll av största vikt vid denna punkt. Räkna med stora uppdateringar Netflix är strömmande innehåll under nästa år, eller se som kunder hoppa skepp.

Och på tal om det, förblev Netflix även tystlåtna om en potentiell Dreamworks affär som är

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar