tisdag 26 juli 2011

Kinesiska regeringen att spåra användare av gratis WiFi, små företag reagerar med service cutoffs

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/26/chinese-government-to-track-users-of-free-wifi-small-businesses/:
Trodde Google hade en berg-stora bunt med dina nära och personliga online-vanor? Tänk igen, eftersom den allestädes närvarande sökning kungens allseende ögon är ingenting jämfört med den kinesiska regeringen , som nyligen antagit strängare regler för att identifiera gratis WiFi-användare. Regeringen utfärdade övervakning programvara kommer att kosta kaféer och restauranger det mål $ 3100, sätta småföretagare i en klibbig situation - betala eller stänga av fri surfning. En informell undersökning som New York Times inte funnit en ägare är villiga att böja sig för republikens trycket, med hänvisning till en out-of-pocket kostnader och låga antalet verkliga användare. Det är möjligt att gå att slå ner på anonym surfning blev sporrad av den senaste tidens ungdoms-omfamnade, sociala nätverk -stödda uppror, som den i Cairo tidigare i år. Verkar ett kryphål i Kinas netto management policy tillåter "laptop-och iPad som äger högskolor studenter och utlänningar" - precis samma gruppen bakom senaste tidens uppror - att gå online oupptäckta. Det återstår att se om det kommunistiska partiet kommer att göra denna nya åtgärd utbredd, eller bara begränsa det till centrala Peking. För deras skull, eko vi en ägare får hoppas att "officiella glöd [kommer] ... snart dö ner."

Kinesiska regeringen att spåra användare av gratis WiFi, småföretag reagera med tjänsten cutoffs publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 26 Jul 2011 16:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar