tisdag 26 juli 2011

Mozilla planerar en Chrome OS-liknande operativsystem för telefoner och tablets

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/26/mozilla-planning-a-chrome-os-like-operating-system-for-phones-an/:
Juryn är fortfarande ute på huruvida Chromebooks kommer att sälja som hotcakes (vi gissar inte), men oavsett till Mozilla. Organisationen bakom Firefox har planer på att utveckla sitt eget operativsystem för mobila enheter - en tydlig bild över fören på Googles browser-baserade Chrome OS . I en sida på Mozillas egen wiki, meddelade en handfull ledande utvecklare sina avsikter att skapa en "komplett, fristående operativsystem för den öppna webben" som kör HTML5 apps. OS, kodnamnet "Boot till Gecko", kommer att utformas med tablets och mobiltelefoner i åtanke, säger Mike Shaver, stiftelsens vice VD för tekniska strategi. Och här är fascinerande delen: OS kommer att förlita sig på Googles egna Android förare och kärna att starta enheten. I en Google-grupper diskussionstråd, sade bly devs de valde Android över en Linux-stack eftersom så många enheter beslutsfattare har fokuserat sina ansträngningar på Android, och så det är vettigt att "återanvända dess lägre skikt." Ändå insisterar de att de annars har för avsikt att låna från den så lite som möjligt. Uppenbarligen håller inte andan Firebooks, som projektets väldigt mycket i sin linda, men under tiden det finns några mäktiga intressant samtal som sker i den diskussionen tråd om Mozillas höga slut spel: att bryta "det järngrepp av egna enheter över det mobila enhet världen. "

[Tack till alla som skickade detta i]

Mozilla planerar en Chrome OS-liknande operativsystem för mobiltelefoner och tablets publicerades ursprungligen på Engadget på Mon, 26 Jul 2011 10:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SiliconFilter | källa Mozilla (wiki) , (Google-grupper forumet) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar