söndag 17 juli 2011

Hadoop & Startups: Var Open Source Meets Business Data

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XkLEjLGYLVo/:

Denna gäst post skrevs av Kovas Boguta , chef för Google Analytics på Weebly . År 2009 skrev Kovas en gäst post om att visualisera realtid sociala strukturer.

För tio år sedan, öppen källkod LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP / Python) stack började omvandla web start ekonomi. Som ny öppen källkod webbservrar, databaser och webb-vänlig programmeringsspråk befriade utvecklare från proprietär programvara och stora järn, rasade startkostnader. Detta sänkte inträdeshindret bytte start finansiering spelet, och ledde till uppkomsten av den nuvarande Angel / såddfinansiering ekosystem. Dessutom, naturligtvis, att möjliggöra en generation webapps vi alla använder varje dag.

Samma process är nu utspelas i Big Data rummet, med en öppen källkod ekosystem centrerad kring Hadoop undan de dyra, proprietära lösningar. Startups skapar mer intelligenta företag och mer intelligenta produkter som följd. Och kanske ännu viktigare, har denna tekniska rörelse potential att sudda ut skarpa linjen mellan traditionella företag och traditionella nystartade webben, dramatiskt växande spelplanen för innovation.

Problem LÖSNING

Även en måttligt framgångsrik start har en användarbas jämförbar befolkning till nationalstater. Den resulterande massan av användardata skapar problem och möjligheter. Problem eftersom förstå värdet av varje användare och transaktioner blir mer komplex. Möjligheter, eftersom den kollektiva intelligensen hos befolkningen kan överföras till bättre användarupplevelser.

Fram till bara ett eller två år sedan, analysera denna skala av uppgifter som krävs för samma typ av företag lösningar som LAMP skapades för att undvika. Flerårigt, multimiljon handlar om artister som IBM , Oracle och Teradata . Naturligtvis kan nästan ingen start råd med den typen av kostnader. Dessutom gör den stängda källkod tekniska stamtavla av dessa lösningar dem oförenliga med start teknisk kunskap och kultur.

Skriv Hadoop. Hadoop löser dessa problem databehandling på ett sätt som är både start-kompatibla, och tekniskt överlägsen. Som ett open-source projekt utvecklat av och för ingenjörer, det är mycket praktiskt och rakt i mittfåran för start branschpraxis. Och dess arkitektur map-reducerande över ett kluster av råvara noder är mer flexibel och kostnadseffektiv än traditionella datalager.

Med tanke på den uppdämda efterfrågan, är det ingen överraskning att Hadoop blåser upp. För att se hur ett projekt med öppen källkod gör, är det första du ser på utvecklaren sändlista trafik. Om du samla alla Hadoop-relaterade e-postlistor och rita hur många meddelanden, du får den klassiska hockey-kurvan pinne tillväxt:

I dagens värld är det inte mycket av en sträcka att säga att framtiden för teknik formas av utvecklare antagande. Eftersom fler ingenjörer och fler nystartade anta Hadoop, är dess förmåga att bli en standard antagande vid konstruktionen av produkter och företag för framtiden.

HADOOP I DAGENS Startups

På hög nivå, det finns tre områden där Hadoop är att hitta program i dagens startup: 1) Analys av kundernas beteende, 2) Starta nya användaren ser för funktioner, och 3) Aktivera helt nya branscher som tidigare var utom räckhåll .

Eventbrite är ett exempel där Hadoop är driver nya användaren ser för funktioner. Den snabbt växande händelser tjänst kan arrangörerna hantera och marknadsföra sina evenemang, och hjälper användare att hitta relevant evenemang. För att hjälpa växer företaget snabbare, är deras datatjänster laget usin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar