söndag 17 juli 2011

Weird Science har en drink, en rök, och ett laddat skjutvapen

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/A8Mexz3kGsk/weird-science-has-a-drink-a-smoke-and-a-loaded-firearm.ars:

Inte undra på alkohol och tobak hanteras av samma myndighet: Den amerikanska regeringen har en myndighet som ägnas åt alkohol, tobak och skjutvapen, som slår många som en udda kombination. Baserat på en del ny forskning kan dock detta vara en helt rationella val. En Garen Wintemute av UC Davis har undersökt vanor över 15.000 amerikaner, och fann att alkohol och tobak går ihop . Skjutvapen ägarna var mer benägna att dricka mycket och köra efteråt. Ännu värre, bland pistol ägare, var de som tenderade att FROSSA med alkohol mer sannolikt att bära en pistol för skydd mot andra och hålla vapnet utan säkerhet i den laddade huset. Det finns ingen uppenbar koppling till tobak här, men vi ska gissa "potential för självskada" kan knyta ihop dem.

Papegojor få namn från sina föräldrar: Papegojor är imponerande sångare, särskilt när höjde bland människor, men dessa kunskaper spelar också en roll i det vilda, där vissa arter har observerats att använda sk "contact kallar"-princip, unika namn som hjälpa till att identifiera en individ. Nu har forskare spårat en serie papegoja bon att räkna ut hur dessa samtal utvecklas. De unga gröna-rumped Parrotlets i studien plockade upp sina namn från sina föräldrar . Det är inte att föräldrarna namnge dem per se, mer att ungdomarna börjar att utveckla sin unika kontakt ringer genom att delar av saker de hör från båda sina föräldrar och slå ihop dem till något unikt. För att visa att detta inte är någon form av genetisk rekombination, spårade forskarna bon med Foster kycklingar, och fann att samtalen var en blandning av de av föräldrar som tog dem.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar