söndag 17 juli 2011

Zappedy Förvärvad av Groupon. Vad är Zappedy?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g9MmFZpDm3U/:

En anonym tipster berättar Zappedy har ett företag som erbjöd olika tekniska produkter för lokala företag, har förvärvats av Groupon , information som visar sig vara korrekt enligt ett meddelande anslås på den tidigare hemsida (som tyvärr inte har arkiverats av Wayback Machine).

Det finns inte mycket information om Zappedy på webben helt och hållet, men här är vad jag har skrapar ihop tack vare mina fenomenala webbsökning färdigheter:

Zappedy grundades i början av 2010 och fick stöd av Innovation strävar efter , det värdepappersföretag som grundades av före detta Googles vd Eric Schmidt . Enligt dess AngelList profil , var Zappedy finansierades av IE: s Dror Berman och Corey Ford , specifikt.

Bling Nation co-VD och founding partner av värdepappersföretag Meck Wences (LAO) Casares också dyker upp. Och enligt deras LinkedIn profiler, innovation strävanden "(och TokBox grundare) Ron Slang och Projekt Slice medgrundare Harpinder Singh Madan var också rådgivare Zappedy.

Så här start är beskrivna på innovation strävar webbplats:

Zappedy befogenheter revolutionerande program som hjälper tegel och köpmän murbruk bättre förstå, attrahera och behålla kunder.

Med hjälp av data som samlats in från en blandning av direkta flöden och kredit sammanställare kort, möjliggör Zappedy nästa generations handel, underhållning och mobil annonsering program som känner igen kunderna inte inköp samt deras online-aktiviteter.

Framför allt ser det ut som Zappedy deltagit i Startup Chile , ett program med den chilenska regeringen för att locka tidigt entreprenörer och gunga dem i början sin verksamhet i Chile.

Du kan hitta en kort intervju med Zappedy medgrundare Na'ama Moran här (även inbäddad nedan).

Från vad jag kan, för att Zappedy grunden aktiverat små lokala företag enkelt skapa en hemsida och annonsera online via sociala medier och dagens webbplatser handlar helt enkelt genom att skicka mejl. Groupon förvärvade sannolikt företaget för sitt team, men möjligen också för teknik (för att kunna erbjuda fler verktyg för handlarna som inte har en stark online-närvaro ännu).

Zappedy var med och grundade genom att inte bara Moran men även Francisco Larrain , Daniel Pérez Rada och Ricardo Zilleruelo-Ramos (åtminstone enligt deras respektive LinkedIn profiler. En annan intressant namn som dyker upp när du söker LinkedIn är Brad Griffith , tidigare affärsutvecklare på LOLapps och dessförinnan, en senior finansanalytiker på Google.

Jag har kontaktat Groupon, Zappedy och innovationer, men eftersom det är helg och inte precis det perfekta tillfället att nå människor, jag inte förvänta sig att få mer information snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar