onsdag 27 juli 2011

iOS 5 för att Kraftfull ansiktsigenkänning

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/IHv8X30JwPI/:

Efter Apples köp av ansiktsigenkänning som levererar programvara Polar Rose , vi var osäkra på vad Apple hade planerat. Nu, tack vare en liten 9to5mac gräver vi vet att ansiktsigenkänning (FaceRec? FaceTimeRec? FaceSnatch?) kommer att bakas djupt in iOS 5 och stödja ett antal smarta funktioner, inklusive, eventuellt, samma galna effekter som finns tillgängliga i Lejonets Photo Booth app.

Photo Booth, till exempel, använder Polar Rose: s teknik för att lägga till tweeting fåglar som flyger runt huvudet och för att specifikt förändra dina ögon eller näsa istället för hela ansiktet. Den här funktionen har varit tillgänglig med några webbkameror för ett par år på Windows och är först nu sippra över till det knäppt upp Mac-världen.

API stöder ett samtal till mouthPosition samt vänster och höger öga positioner. Det finns inga tydliga exempel på dessa API samtal i själva operativsystemet, men utvecklare kan till exempel använda dem för att göra bättre, mer exakt fiser apps och ta Talking Tom till svindlande nya höjder.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar