tisdag 5 juli 2011

Realtime Sök på hiatus Även om Google och Twitter figur ut sig

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xEBdLXN5K4E/:

Någon gång på morgonen den 3 juli Google Realtime Search mystiskt gick offline och, om det nu var bara ytterligare ett exempel på saker att bryta på en semester helg, ignorerade de flesta tech publikationer det.

Bra som det visar sig att anledningen till dess försvinnande var inte så mystisk , den 2 juli Googles tillgång till Twitter speciella brandslang gått ut och det drog-funktionen för att ompröva sin strategi. Bing, som hade en liknande affär med Twitter har fortfarande tillgång till brandslang.

Vad står på? Även om ingen egentligen har några detaljer om varför affären föll igenom, Google säger att den funktionshindrade projektet att integrera Google + resultat och Twitter säger att det kommer att fortsätta att arbeta med Google på andra projekt.

"Vår vision är att ha google.com / realtids inkludera Google + information tillsammans med andra realtids data från olika källor," en Google-talesman sade Mark sökmotor.

Det är inte som Twitter kommer att dras helt och hållet från tjänsten kan Google krypa fortfarande och organisera allmänt tillgängliga tweets (varje tweet är sin egen hemsida). Google +, som bisarrt fortfarande inte har sökning kanske så småningom bli en dominerande tillräckligt tjänst som användare vill Realtime sökning som är fri från Twitter buller. Google kanske har också behandlat affären som en lärorik erfarenhet, som när Eric Schmidt satt på Apples styrelse och sedan lanserade Android.

Men kan Googles Realtime sökning lyckas utan Twitter? Jag vet att jag för en kommer att använda det mycket mindre om inte Googles offentliga tweet krypa är tillräckligt omfattande för att ersätta en tjänst som Topsy , eller Twitter egna magra sökning.

Så är Twitter förklarat sig självständigt från Google eller är Google förklarat sig självständigt från Twitter? Jag vet faktiskt inte - det kan helt enkelt vara en fråga om rätt pris. Men om jag var tvungen att gissa vem som hade övertaget i förhandlingarna skulle det vara det senare, med Google nu lider av ett stort fall av "Du vet inte vad du har förrän det är borta."

[Infoga slumpmässiga spekulationer om Google köper Twitter här.]

Bild: ilovememphis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar