tisdag 5 juli 2011

Terrafugia Transition flygplan får DOT trafiksäkerhet sign-off, kan nu köra dig till flygplatsen

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/05/terrafugia-transition-aircraft-gets-dot-roadworthiness-sign-off/:

För de flesta experimentella flygplan, tjäna ett luftvärdighetsbevis är nog av en utmaning. Men Terrafugia Transition är en unik typ av flygmaskin, som kräver ett godkännande inte bara från FAA, men också från USDOT National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), eftersom denna luft / mark hybrid kommer sannolikt att spendera lika mycket tid cruising ner motorvägen eftersom det kommer att flyga 5000 meter över. Övergången är nu något närmare till start, med NHTSA beviljande av undantag för frånvarande krockkuddar, en saknad elektronisk stabilitetskontroll systemet, och planets lätt polykarbonat Windows (polykarbonat är lättare än bilsäkerhet glas, och kommer inte att splittras och skymmer en pilot vision i Om en fågelkollision). Tyvärr övergången har fortfarande andra hinder att flyga över - dess hytt är begränsat till att genomföra 330 pounds när fulltankad, inklusive passagerare, och priset har hoppat 41 procent till $ 250.000. Under tiden hoppas Terrafugia att gå vidare med produktion senare i år, vilket innebär att "flygande bil" lite närmare en start-och landningsbana (och landsväg) nära dig.

Terrafugia Transition flygplan får DOT trafiksäkerhet sign-off, kan nu köra dig till flygplatsen ursprungligen visades på Engadget on Mon, 5 Jul 2011 04:02:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa AOPA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar