onsdag 14 september 2011

Avstängd från App Store: En Anti-iPhone Game Komplett med Foxconn Självmord Mini-Game

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/yH6e06f3Xv0/:
Suicides

I TV-spelet världen, kan få göra mer för att skicka din försäljning skyhöga än att vara förbjudna i ett eller annat sätt. Var det för att ett lands regering blev upprörd över hur deras folk var avbildade (a la Modern Warfare i Saudiarabien) eller på grund av att utvecklarna halkade i en stygg liten Påskägg därmed utlösa en minns (som Grand Theft Auto San Andreas "ökända Hot Coffee scen ) kan det lite tabu att allt som behövs för att styra sjökort i veckor.

Det är, om du säljer ditt spel exklusivt på iOS App Store, då du är helt benfri ... om inte ditt mål var att sprida ett budskap, då är det tillbaka till att vara det bästa du kunde ha hoppats på .

Så är fallet för Phone Story , ett flagrant anti-iPhone-spel som lyckats vicka sin väg in i App Store för hela sju timmar innan någon drog ut proppen. Varför, frågar du? Bland annat gör ett minispel från Foxconn fabriken självmord.

Spelet gjordes av Italiens Molleindustria . Deras slogan ganska mycket sammanfattar sina tänkesätt: "Radical matcher mot diktatur underhållning."

Molleindustria verkar ha fyra huvudsakliga betänkligheter med Apple och iPhone, med varje tanke på dess egen mini-spel:

  • Coltan Mining (där du är till synes ska hålla gruvarbetare brytning med beväpnade vakter)
  • Självmord (där man försöker fånga Foxconn arbetstagare när de hoppar från toppen av fabriken)
  • Inkurans (där man försöker hamstra kunder till Apple-butiker så snabbt som möjligt efter en ny version)
  • eWaste (där du skickar elektroniska komponenter till arbetstagare för sammanbrott i en uppenbart farlig arbetsmiljö)

För att vara tydlig, var spelet drog innan jag fick en chans att haffa den (dock ett fåtal personer till synes lyckats ta tag i den , dämpande mina bekymmer att detta bara var en bluff), så mina beskrivningar av minispel är från skärmdumpar och vad jag har lyckats pussla ihop. Om någon har video av spelet, vänligen meddela oss.

Apple lyckats hitta fyra terminer App Store för att citera i förvisning av spelet, åtminstone två av dessa är utan tvekan en sträcka:

15,2 Apps som skildrar våld eller övergrepp mot barn kommer att avvisas

16,1 Apps att nuvarande alltför stötande eller grovt innehåll kommer att avvisas

21,1 applikationer som inkluderar förmågan att göra donationer till erkända välgörenhetsorganisationer måste vara fri

21,2 Insamlingen av donationer måste göras via en webbsida i Safari eller SMS

De två sista är de som verkar lite tveksamt - medan Molleindustria fick löfte om att donera sina skära av App Store-intäkterna till "organisationer som kämpar företags missbruk", säger företagets det inte fanns någon mekanism för att göra donationer byggs in i själva applikationen. Men egentligen, antagligen Apple kunde ha sagt "Er, ja, du gjorde ett minispel av människor att döda sig själva" och få skulle ha enträget ifrågasatt sin förvisning.

Naturligtvis Molleindustria uppdrag w

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar