tisdag 13 september 2011

Barnes & Noble Domstolsverket HTML Devs Med Appcelerator partnerskap

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/KgeU3SP-VO4/:
nook-color1-1

Även om det kan utvecklas fritt för B & N Nook Color hemmagjord version av Android , är företaget uppvakta devs som kanske eller kanske inte så bekväm med det nyckfulla av Android utveckling genom att välja Appcelerator som partner för att hjälpa "påskynda" app utveckling för plattform.

Appcelerator gör Titanium mobil, en IDE som fokuserar på webb-enh snarare än hardcore kodare. Det är ett plattformsoberoende utveckling system som låter dig skapa applikationer för flera olika enheter med språk som PHP, Ruby, och standard HTML och har redan använts i NBC: s iPad, bland annat.

Behöver du använda Titanium att komma in på Nook? Nej, men det hjälper. Titanium apps kommer snabbt spåras på Nook App Store, en affär som borde övertyga åtminstone några av Titaniums 200 tusen enh till port sina program över till läsaren. B & N kommer fortfarande att stödja deras egna utvecklare plattform .

Appcelerator skriver:

Appcelerator utvecklare kommer nu att snabbt kunna utveckla och erbjuda sina program via Barnes & Noble expansiva SKRYMSLE Store når ut till miljontals digitala kunder. Titanium utvecklare kommer att njuta påskyndad inlämnandet av sina apps för The Nook Developer Program. Titanium utvecklarnas synpunkter kommer automatiskt kvalificerade och påskyndat för granskning. Appcelerator har också uppdaterat dess referens program, dokumentation och plattform för att enkelt integrera The Nook Color SDK i Titanium Studio Appcelerator företagande kvalitet IDE används av över 1,5 miljoner webbutvecklare.

I allmänhet är detta en intressant och smart drag för B & N. Titan är fri att "indie"-enh och ganska billigt för proffs att använda plaforms ($ 199/dev/moth är det grundläggande pro-paketet). Det gör också massor av datacentrerade apps att komma fram på Nook snabbare än de normalt skulle, särskilt program för att leverera flöden av data från olika moln källor. Även om du förmodligen inte kommer att programmera nästa Angry Birds med titan, kommer du att kunna få din blogg eller nyhetskälla på Nook snabbare än utan partnerskapet.

Snabb spårning dessa program bidrar också till att förbättra tätheten av apps på Nook marknaden och viktig faktor som hittills har plågat Playbook och styrplatta. I slutändan betyder mer apps en mer levande app marknaden. Även om samarbetet gäller inte hardcore hax0rs, gör detta partnerskap folk som kan ha undvikit Nook att ge den en andra blick.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar