onsdag 28 september 2011

Hitachi Utvecklar låg kostnad, hög kvalitet 4,5-tums LCD-skärmar för telefoner

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/U1Lj1_w4aHE/:
hitachi_display

Tillbaka i februari i år, Hitachi Visar tog sveper bort en super-avancerade LCD för smartphones som skröt en 4,5-tums IPS LCD med 720 x 1280 upplösning. Spola fram till idag, och företaget är nu meddelar [JP] utvecklingen av ett mycket liknande panel med (nästan) samma kvalitet som kostar "10-20%" mindre än touch-displayer för närvarande används i smartphones.

Denna nya panel aktier de viktigaste specifikationer med det som visas i februari: samma storlek och upplösning, 500cd / m 2 ljusstyrka, LED-bakgrundsbelysning och 329ppi pixeltätheten. Den enda skillnaden är att den äldre modellen hade en bättre kontrast (1,100:1 vs 1000:1).

Och den här gången, begagnade Hitachi amorft kisel för att tillverka displayen, ett material som ofta används det för att göra TV-apparater och det är billigare än vid låg temperatur paneler polysilikon smartphone vanligtvis är gjorda av.

Hitachi Visar (eller möjligen Japan Display ) räknar med att påbörja massproduktion av de nya LCD-skärmen i slutet av detta år, med inriktning på telefon beslutsfattare i Japan och utomlands.

Obs: bilden visar den gamla modellen, som Hitachi inte har släppt en visar den nya skärmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar