onsdag 28 september 2011

Larry Page och Eric Schmidt håller hov på Google Zeitgeist [Video]

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hf43YzFV2Gw/:
Screen Shot 2011-09-27 at 11.34.16 PM

Även om Larry Page har varit VD för Google för bara ca 6 månader nu har han inte varit lika synlig som många andra högprofilerade VD: ar. I själva verket har de flesta vi har hört från honom har under inkomster samtal . Men idag under Googles årliga Zeitgeist konferens tog Sidan scenen för att hantera publiken. Se hela 45-minuters diskussion ovan.

Sidan talade om en rad saker - allt från Sök till Android till YouTube till Chrome till Google + till Nikola Tesla (den store uppfinnaren som "inte"). Men saker och ting blev mer intressant när Eric Schmidt , Googles styrelseordförande som naturligtvis föregås sidan som vd, gick sidan om scenen för en Q & A. De pratar Motorola affär (samtidigt som det nästan kommer att fördubbla storleken på Googles anställda, Sida skämt att han ville det fördubblat sin börsvärde också), patent (Sida konstaterar Google har aldrig stämt någon över patent), innovation (själv-köra bilar ) och smidighet (ändra bolaget varje år).

Vid ett tillfälle tar Schmidt ett skott på Microsoft kallar dem för "en av våra tidigare konkurrenter" till skratt. På frågan om Yahoo, sjönk Schmidt att säga mycket, men medgav att "de behöver för att reda ut sina ledarskapsfrågor." Han kallas också "det själlösa och dum politik" när det gäller invandring och kallar det en "nationell kris".

När du är i Plex Författaren Steven Levy frågade vad det största hotet mot Google var just nu, sade Page "Google", med ett stort leende på läpparna. Schmidt försökt att vara mer nyanserad: "problemen i ett företag av Googles storlek är alltid internt på någon nivå." "Ja, det är därför jag sa" Google "," Sidan sköt tillbaka med, till skratt från publiken.

Sidan sade också att bromsa av beslutsfattandet som företag växer i storlek är "tragiskt". Det är hans målsättning som VD, att se till att inte händer.


Företag: Google
Webbplats: google.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar