lördag 17 september 2011

Shapeways serverar Prêt-à-Imprimer 3D ben, står Lagerfeld med för full skelett byte

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/17/shapeways-serves-up-pret-a-imprimer-3d-bones-lagerfeld-stands-b/:
3D tryckt choklad ? Visst, det låter oskyldigt nog. Men gjorde på beställning 3D tryckt ben? Nu är det bara sjuklig. För den kirurgiska teamet på Glasgows Royal Hospital för sjuka barn, dock är det tech vara bra att ha som en budget prissatta, preoperativ planeringsverktyg. Markera Ram, en ortopedisk kirurgi trainee på RHSC, kom först med idén att skapa osteo-faksimil efter en kostsam universitets-made replika, beställde ett förfarande, inte uppfyllde nödvändiga andelen och storlek. Efter att företaget lite av själv-tilldelade internet forskning, Frame redas ut en metod för att skapa gör av patientens bröt underarmen med hjälp av datortomografi behandlas genom öppen källkod OsiriX programvara . Dessa var sedan leds genom en separat MeshLab ansökan att städa upp någon artifacting och slutligen exporteras i 3D-kompatibla. STL format. Den resulterande filerna skickades till Shapeways för utskrift , med vit plast benet exemplar levereras bara sju dagar senare för £ 77. Sjukhuset har varit så nöjda med billiga resultatet, att det redan påbörjat prep arbete på en höftledsplastik med hjälp av en replikerad bäcken - och, nej, gjorde de inte anger om patienten var ett mode offer.

Shapeways serverar Prêt-à-Imprimer 3D ben, står Lagerfeld med för full skelettet utbyte ursprungligen visades på Engadget , lör, 17 Sep 2011 00:52:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Shapeways | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar