torsdag 23 december 2010

Ambarella s Cortex A9-baserade Ione är smartphone processorn i dina drömmar ... men det är för din kamera

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/23/ambarellas-cortex-a9-based-ione-is-the-smartphone-processor-of/:
Du kanske inte har hört talas om Ambarella factoring i smartphone processorn loppet tillsammans Qualcomm, TI, och Samsung, och det finns en god anledning till att de inte gör smartphone processorer. Snarare dessa killar är i branschen för att göra video och foto bearbetning chips, och deras senaste - den Ione - är en doozy. Börjar med en dual-core Cortex-A9 på 1GHz, Ione lägger i en extra ARM11 kärna på 533MHz tillägnad hantering kamerafunktioner och säkerställa redo tider under en sekund. Det kan i realtid koda och avkoda av H.264 video i 1080p innehåll på 30fps och inkluderar en GPU som kan köras OpenGL ES 2.0 för vad vi kan bara anta skulle vara den vildaste kameran UI du någonsin sett. Vilken typ av djuriska point-and-shoot är detta egentligen? Tja, föreställer Ambarella kameror som kör Android dröja alltför länge, och när man tänker på det är maskinvaran skillnaden mellan en smartphone och en digitalkamera blir mindre dag för dag - så det vore bra att detta Ione låter så mycket som något vi vill ha driva våra telefoner. Vi kan drömma kan inte vi? Följ paus för pressmeddelandet.

Fortsätt läsa Ambarella s Cortex A9-baserade Ione är smartphone processorn i dina drömmar ... men det är för din kamera

Ambarella s Cortex A9-baserade Ione är smartphone processorn i dina drömmar ... men det är för din kamera publicerades ursprungligen på Engadget tor, 23 Dec 2010 03:45:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Digital Photography Review | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar