torsdag 23 december 2010

Visualiseras: världens största neutrino observatorium rivaler Guatemala sinkhole

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/23/visualized-worlds-largest-neutrino-observatory-rivals-guatemal/:
Utan fråga, av bilderna från 2010 kommer en att vansinniga, nästan obegripligt sinkhole som uppstod i Guatemala tidigare i år, men detta skott från Sydpolen gör ett enastående jobb med att slåss om samma uppmärksamhet. Kommer direkt från University of Wisconsin-Madison, detta är en blick in i planetens största neutrino observatorium, som just avslutats efter ett halvt decennium av arbete med $ 279 miljoner euro. Målet? Att upptäcka "subatomära partiklar färdas nära ljusets hastighet," och när du har ett isbelagda teleskop som omfattar en kubikkilometer av Antarktis is, ja ... du har höga förhoppningar på framgång. Kommer detta röret i underjorden slutligen leda oss till förståelse mörk materia? Kommer hundraåriga universums mysterier har äntligen svar? Även om det inte, vi föreställde en fan av en inträdesavgift när den omvandlas till världens längsta brandstation pol och marknadsförs för välbeställda turister som gör resan ner.

Visualiseras: världens största neutrino observatorium rivaler Guatemala sinkhole publicerades ursprungligen på Engadget tor, 23 Dec 2010 10:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Fast Company | källa University of Wisconsin-Madison , IceCube | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar