torsdag 23 december 2010

TalkTorque robot får jobb som läskigt museiguide, är TalkTorque 2 nu framtiden (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/23/talktorque-robot-gets-day-job-as-creepy-museum-guide-talktorque/:
TalkTorque robot får jobb som läskigt museiguide, är TalkTorque 2 nu framtiden (video)
Som om det inte fanns tillräckligt Greys flyger omkring i tefat och genomföra konstiga experiment på oss på natten, en grupp vid Tsukuba University gick vidare och skapade sina egna. Två av dem, som i själva verket. Det började med TalkTorque, en kort, vit bot med swoopy armar och huvud för att hjälpa forskningen på icke-verbal kommunikation. Att dålig killen är gamla nyheter nu, förpassas till guide tull på skolans Grupprogram Lab. TalkTorque 2 har kommit tillsammans med något raffinerat utseende och ett tjockt halsband med en trio av rörelse-och range-avkänning kameror för att hjälpa saken lista ut vem det borde vara att prata med. Naturligtvis har det fortfarande ingen mun, så att "prata" kommer att i breda arm gester, som det kommer säkert använda för att guida dig till sitt skepp granskning kammare. Det finns en video av detta meddelande teknik nedan, tillsammans med några dramatiserade bilder av TalkTorque 2 i aktion.

Fortsätt läsa TalkTorque robot får jobb som läskigt museiguide, 2 är TalkTorque nu framtiden (video)

TalkTorque robot får jobb som läskigt museiguide, 2 är TalkTorque nu framtiden (video) som ursprungligen visades på Engadget tor, 23 Dec 2010 11:04:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink CrunchGear | källa Tsukuba University Groupware Lab | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar