torsdag 23 december 2010

DARPA syftar till att göra soldat av morgondagens ogenomtränglig för smygattacker med 360 graders syn

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/23/darpa-aims-to-make-soldier-of-tomorrow-impervious-to-sneak-attac/:
DARPA närvarande värva förslag till utveckling av Soldier Centric Imaging via Computational Kameror, även känd som SCENICC för de som föredrar kort. Detta senaste projekt är en visuell förbättring system som syftar till att möta alla våra väpnade styrkor terrorist-jakt och krig-utkämpar visuella behov. Systemet, som är rent teoretisk på denna punkt, kommer att ge en 360 graders, tredimensionell synfält för soldater i fält. Detta optiska allvetande erhålls genom att använda flera kameror, bland annat bilder från luftburna drönare . Soldater kommer att ha realtid 10x zoom kapacitet och kan fungera på allt via röstkommandon. Som om detta inte var nog, sysselsätter SCENICC augmented reality för att identifiera och följa upp mål på ett sätt (vi antar) inte olik din trädgård mängd T-800 . Eftersom denna bit av kit är år från tillverkningsdatum, kommandosoldater kommer våra måste göra göra för nu med smartphones och visar handleden för att hålla ett öga på statens fiender.

DARPA syftar till att göra soldat av morgondagens ogenomtränglig för smygattacker med 360 graders vision ursprungligen visades på Engadget tor, 23 Dec 2010 08:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Bredband | källa DARPA (PDF) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar