torsdag 30 december 2010

Varför har Pluto förlorar sin status planet? Eftersom det betydde aldrig tillräckligt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/30/why-did-pluto-lose-its-planet-status-because-it-never-mattered/:
Det är ganska svårt att acceptera, har Pluto alltid varit vår favorit underdog, men sanningen är att solsystemet : s nionde planet var aldrig riktigt stora nog att förtjäna denna beteckning. Sådan är kyligt logiska skälet för dess avlägsnande från det planetariska annalerna av en man som hade mycket att göra med dess undergång. Caltech astronomen Mike Brown upptäckte Eris, vad han hade hoppats var den tionde planeten, redan 2005, men dess extrema avståndet från solen och diminutiv (av planetära standarder) dimensioner diskvalificerat den från ersättning. Tyvärr är dess upptäckt vad dömt Pluto att degraderas till en "dvärgplanet", även om Mike inte kasta alltför många tårar över det. I själva verket är han borta och skrivit en bok om det hela, den självbelåtna planet jagaren att han är. Du behöver inte köpa det att lära sig mer, men som källa länken har en intervju med Mike alla redo och väntar.

Varför har Pluto förlorar sin status planet? Eftersom det aldrig betydde nog ursprungligen visades på Engadget tor, 30 Dec 2010 08:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Technabob | källa Bredband | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar