tisdag 8 februari 2011

IDC säger 100.9M smartphones säljs i fjärde kvartalet, outsold datorer för första gången

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/08/idc-says-100-9m-smartphones-sold-in-fourth-quarter-pcs-outsold/:
Om du haft någon kvardröjande tvivel om att smartphone är den nya dator, bara ta en blick på IDC: s nya globala smartphone försäljning siffror för det fjärde kvartalet 2010 där vi får veta att vissa 100.900 tusen enheter drevs i tre månader - - upp en jättestor 87,9 procent föregående år. Den siffran kan jämföras med 92.100 tusen datorer såldes under samma kvartal som, även rekord för PC-industrin, var kvar i dammet av smartphone s stratosfären stiga. Detta markerar första kvartalet i historien som smartphones har outsold traditionella datorer - och med tanke på banor som både branscher befinner sig i, skulle vi bli förvånade om de någonsin flip-floppade igen. Om något, IDC och andra företag analys kan behöva justera om nomenklaturen i sina rapporter om några år om (eller när) konvergens plattformar som Atrix 4G med sin Laptop Dock börjar få fäste. Naturligtvis, att Bill Gates och andra, teknisk korspollinering kommer detta inte som någon överraskning - och verkligen, som kan argumentera med en handhållen som är packning PC makt?

IDC säger 100.9M smartphones säljs i fjärde kvartalet, outsold PC för första gången publicerades ursprungligen på Engadget on Tue, 8 Feb 2011 12:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink ReadWriteWeb | källa IDC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar